אודות המחלקה

המהפכה הגדולה ביותר של סוף המאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת היא מהפכת המחשוב.

החיים שלנו היום שונים בתכלית ממה שהיו לפני כמה עשורים. המחשב מופיע בכל מקום, החל מהטלפון הנייד וה-GPS שלנו, וכלה בבלמי המכונית ובמכונת הכביסה. הידע של כל העולם נגיש בצורה קלה והעתיד עוד לפנינו - מכונית שתיסע ללא נהג, מקרר שמכין בעצמו רשימת קניות, ועוד.

המנוע של המהפכה הזו הוא תחום מדעי המחשב.

מדעי המחשב הוא מדע יוצא דופן משום שהוא כולל הן את המדע הקלאסי - תצפית, איסוף מידע, ניסוי, והסקת מסקנות, והן את הפן המתמטי - ניסוח תיאוריה והוכחה פורמלית. מדע זה בוחן מהן הבעיות שלא ניתנות לפיתרון על ידי מכונה, ולא משנה כמה משוכללת ועתידנית היא תהיה. הוא בוחן מהן הבעיות שניתנות לפתרון בצורה יעילה ומה הן השיטות בהן ניתן להשתמש לפתרון בעיות אלה? השאלות האלה הן שאלות שאינן תלויות בטכנולוגיה אלא במגבלות מתמטיות. מאידך, מדעי המחשב הוא תחום מעשי ויישומי הדורש הבנת מערכות מסובכות ומתוחכמות, והתמודדות עם מגבלות פיזיות, ביולוגיות וכימיות.

אם ברצונך להיות חלק מהאתגר של המהפכה המהליבה ביותר של דורנו - מקומך במדעי המחשב!

מדוע בר  אילן?

המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן מדורגת בדירוגים בין - לאומיים בין מאה המחלקות הטובות בעולם. דירוגים אלה מתבססים על ההשפעה שיש לחברי הסגל על המחקר העולמי. כמובן שככל שהמחלקה גדולה יותר גדלה ההשפעה. אף על פי כן, המחלקה בבר-אילן היא מהקטנות בארץ. דבר זה משפיע על המשקל הסגולי הכבד מאוד שיש לחברי הסגל במחלקה. הם אכן נמצאים בחוד החנית של המחקר העולמי! מאידך, המחלקה איננה "בית חרושת". דווקא הגודל הצנוע גורם לאווירה ביתית ומשפחתית, וליחס אישי וחם לכל סטודנט.

המחלקה היא מהמובילות בעולם בתחומים עתידיים כמו רובוטיקה, הבנת שפה טבעית, חיפושים חכמים ברשת ובספריות דיגיטליות, ובינה מלאכותית. פרוייקט השו"ת המפורסם של בר-אילן, שהקדים את מנועי החיפוש בכמה עשורים, זכה לפרס ישראל והוא עדיין מנוע חיפוש משוכלל לאין ערוך יותר ממנוע החיפוש של google, למשל.

התוצאות מדברות בעד עצמן. לא רק המחקר של חברי הסגל הוא מהמובילים בעולם. אבל גם הבוגרים של המחלקה משתלבים הן במחקר ובתארים מתקדמים במיטב האוניברסיטאות בעולם, והן בשוק העבודה המקומי, בו יותר ויותר חברות מעריכות את תרומת הבוגרים שלנו.