מחקר

מאז שהבונים הקדמונים של Stonehenge באנגליה הקימו מעגל אבנים לרישום ומעקב אחרי אירועים שמימיים, האנושות הסתמכה על טכנולוגיוה כדי לרשום ולעקוב אחרי המידע החשוב לה. כיום, אמצעי השמירה החשוב ביותר של מידע הוא המחשב, ומדעי המחשב הוא התחום עם ההתפתחות המהירה ביותר שבו מדעני המחשב של בר-אילן מטביעים את חותמם.

בר-אילן מהווה גורם שמשפיע על סדר היום של המחקר במדעי המחשב. סגל המחלקה מעורב בתכנון מספר כנסי מדעי המחשב חשובים, עריכה של כתבי-עת מובילים, ויצירה חדשנית של תחומי חקר חדשים.

דינמיות זו מובלת על ידי ומתניעה גיוס של חברי סגל מאוניברסיטאות מובילות כגון: Harvard, Bell Labs MIT, NASA

בדירוגים האקדמיים האחרונים של האוניברסיטאות בעולם (ARWU) המחלקה בבר -אילן נמנית בין 100 המחלקות למדעי המחשב הטובות בעולם.

מוניטין גובר של מצוינות, גם במחקר תיאורטי וגם במחקר פרקטי