טקס הנחת אבן הפינה לבניין המחלקה למדעי המחשב בקמפוס

News Banner
תמונה מאתר הבניה
Body

טקס הנחת אבן הפינה לבניין מדעי המחשב ע"ש אלכסנדר גראס באוניברסיטת בר-אילן התקיים השבוע במעמד נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, רו"ח שלמה זהר יו"ר ועדת הקבע, המשנה לנשיא פרופ' משה לוינשטיין, סגנית הנשיא לפיתוח משאבים ד"ר שרון גולדמן, רקטור האוניברסיטה פרופ' אמנון אלבק, מנכ"ל האוניברסיטה זהר ינון ונציגי התורמים, רוג'ר ומרינה גראס, אשר הבניין יהא קרוי ע"ש אבי המשפחה. הבניין יקום בלב הקמפוס, וייושמו בו עקרונות של בנייה ירוקה וסביבתית.

"זהו ציון דרך חגיגי לידידינו בכל העולם, שהתגייסו ותרמו לייסודו של הפרויקט החשוב הזה – בניין ייעודי למחלקה למדעי המחשב, שירכז את ההוראה והמחקר בתחומים שהם עוגן לביטחונה של מדינת ישראל," אמר באירוע נשיא האוניברסיטה פרופ' אריה צבן.

רוג'ר גראס בירך בשם המשפחה: "אנחנו גאים באוניברסיטת בר-אילן ומה שהיא מייצגת. הסטודנטים מגיעים לפה כי הם רוצים להשפיע על החברה בישראל ואנחנו רוצים לאפשר להם זאת".

הבניין שעלותו נאמדת בכ-30 מיליון דולר יכלול לובי נרחב, אודיטוריום, מעבדת רובוטיקה דו-קומתית, אגף ייעודי למרכז להגנת סייבר ולקריפטוגרפיה, מרחב חדשנות, פינות הסבה לסטודנטים ועוד. זהו ציון דרך משמעותי וחגיגי ובמיוחד בימים אלו.

בתמונה מימין: זהר ינון, רוג'ר גראס, עופר שרגאי, פרופ' אמנון אלבק, פרופ' משה לוינשטיין, רו"ח שלמה זהר ופרופ' אריה צבן.