כנס מצטיינים תשפ"ב

News Banner
תמונה
Body

בשבוע שעבר קיימה המחלקה למדעי המחשב טקס חגיגי למצטייני המחלקה בתואר ראשון ותארים מתקדמים לשנת תשפ"ב והעניקה מלגות ייחודיות למחלקה. את הטקס פתח פרופ' גל קמינקא ראש המחלקה בדברי ברכה:

" המצטיינים, אורם גדול וצריך להאיר סביבם, שכן כך נבנה תיקון העולם שלהם. ישנה חשיבות עליונה לחשיפת ופרסום האור הזה, כי המצטיינים, בהישגיהם, מושכים אחריהם את כולנו, מקדמים את כולנו, ומאירים את חיינו. המחלקה למדעי המחשב בבר-אילן היא בית למצוינות ובמה למצטיינים. אנו מחלקים הערב פרסים ומלגות נוספות לאלו של האוניברסיטה, לא כדי להאיר את המצטיינים, אלא כדי להוקיר את האור שאנחנו זוכים לקבל מהם, ולומר תודה."

ואלו המלגות הייחודיות של המחלקה למדעי המחשב.

הסבר מפורט על הפרסים ושמות הזוכים ניתן למצוא בקישור:

מלגת הילה:

מלגת הילה היא פרס המצויינות הגבוה ביותר של המחלקה למדעי המחשב בר אילן והיא ניתנת לזוכה יחיד/ה המשלב/ת מצוינות אקדמית לצד מעורבות חברתית יוצאת דופן ותרומה למחלקה. למלגה הגישו מועמדות 11 סטודנטים וסטודנטיות (מתוך כמעט 1000), ראויים מאד ואיכותיים ביותר. וועדת הפרס, המורכבת מחברי סגל אקדמי ומנהלי, בחרה בהילית אהרוני שגב כזוכה במלגת הילה בשנת תשפ"ב. באופן חריג, הוועדה בחרה גם לציין לשבח את הסטודנט רון אבן.

מלגת נדב:

מלגת נדב ניתנת לסטודנטים המצטיינים ביותר מבין תלמידי התארים המתקדמים, כפי שהדבר מתבטא בפרסום מחקרים בעיתונות המדעית, בפריצות דרך מחקריות עליהם יעידו המנחים, ובקידום המדע. המלגה ניתנה השנה לחמישה סטודנטים, מתוך כמעט 200.

תכנית צוקים:

תכנית המצוינות "צוקים" של המחלקה למדעי המחשב, נועדה לשמש מסגרת גג לטיפוח מצוינות, הובלה ויזמות בקרב הסטודנטים לתואר ראשון, ולעידוד סטודנטים וסטודנטיות מצטיינים להמשיך ללימודי תואר שני במחלקה. ההצטרפות לתכנית מיועדת ל- 10 הסטודנטים בעלי הציון המשוקלל הגבוה ביותר בכל שנתון.

מלגת נוגה:

המחלקה למדעי המחשב ידועה כבעלת נתוני קבלה מהגבוהים ביותר, ובכל זאת מכירה במועמדים מצטיינים (חתך 8% העליונים מתוך המועמדים למחלקה). לאילו, המחלקה מעניקה את מלגת נוגה המעניקה לזוכים מלגה כספית, ליווי אישי אקדמי ועדיפות בקבלה לתכנית המצוינות של המחלקה.

לינק לצפייה בתמונות: