תואר שני במדעי המחשב ובבינה מלאכותית – להפוך למאסטרים ב-AI
לימודי תואר שני - במסלולי הלימוד:
סמסטר א': מדעי המחשב עם תזה (89-402) ובלי תזה (89-502) בתחומי התמחות
- בינה מלאכותית
- קריפטוגרפיה ואבטחה (סייבר)
- חישוביות ואלגוריתמים
סמסמטר ב': מדעי המחשב עם תזה (89-404) ובלי תזה (89-504) בתחומי התמחות
- בינה מלאכותית
- קריפטוגרפיה ואבטחה (סייבר)
- חישוביות ואלגוריתמים
להרשמה לתואר שני מדעי המחשב הקליקו כאן
לפרטים מלאים על סמסטר אביב מדעי המחשב הקליקו כאן
לפרטים מלאים הקליקו כאן
תואר שני בבינה מלאכותית מכשיר את הסטודנטים להפוך לארכיטקטים של מהפכת ה-AI וממצב אותם כחלוצים בחזית הטכנולוגיה המגדירים מחדש את הפוטנציאל האנושי. ממכוניות אוטונומיות ועוזרים וירטואליים דרך פיתוח טכנולוגיות בנות קיימא לשינויי אקלים ועד ביטחון תזונתי, תגובה לאסונות ואבחון רפואי מציל חיים של מחלות, הבינה המלאכותית מעצבת מחדש כלכלות, משנה את נוף התעשייה וגם את הדרך שבה אנחנו חיים, עובדים ומתקשרים עם העולם שסביבנו. תואר שני בבינה מלאכותית מציע הזדמנות חסרת תקדים לקחת חלק במהפכה ולהוביל בעידן של טרנספורמציה דיגיטלית.
מתעניינים בתואר שני בבינה מלאכותית? הצטרפו לתואר שני במדעי הנתונים ובינה מלאכותית במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן. צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר ונשוב אליכם בהקדם
יש הרבה סיבות טובות ללמוד תואר בבינה מלאכותית
- שליטה בטכנולוגיות המתקדמות ביותר: תואר שני בבינה מלאכותית מספק כלים להבנה עמוקה של המתודולוגיות והטכנולוגיות העכשוויות ביותר, מאלגוריתמים דרך למידה עמוקה ועד עיבוד שפה טבעית.
- רב-תחומיות: בינה מלאכותית היא מטבעה מולטי-דיסציפלינארית ושואבת תובנות והשראה מעולמות קרובים ורחוקים. כך שלימודי תואר בבינה מלאכותית הם הזדמנות לעסוק בלמידה חוצת תחומים המקנה הבנה הוליסטית המרחיבה את נקודת המבט ומאפשרת להתמודד עם מגוון רחב של אתגרים ועם בעיות מורכבות מכמה וכמה זוויות.
- הזדמנויות מחקר: תואר שני בבינה מלאכותית גם חושף את הסטודנטיות והסטודנטים למחקרים ולפיתוחים האחרונים בתחום ה-AI וגם מאפשר לחקור את התחום תוך קבלת גישה למעבדות מתקדמות ומתקני מחקר. הוא מאפשר גם הזדמנות לליווי של מנטורים ומרצים בכירים ולקיים שיתופי פעולה פוריים עם חוקרים נוספים בתחום.
- אפשרות לחולל שינוי משמעותי: תואר בבינה מלאכותית מקנה לבוגרים כלים וידע המאפשרים לקחת חלק משמעותי בעולם הטכנולוגי ולפתח פתרונות חדשניים שיועילו לאנושות בתחומי הבריאות, הטיפול, הרפואה והתקשורת; לסייע במלחמה בעוני, לטפל באתגרי שינויי האקלים, לתרום לחינוך, לפתח עזרים לבעלי מוגבלויות, לנכים, לעזור לנוער בסיכון, לפגועי נפש ועוד.
- תחום דינמי – מומחי AI פועלים בזירות שלא מפסיקות להתפתח ולהתקדם. פירוש הדבר שיש כל הזמן משהו חדש ללמוד, לחקור ולפתח, ואין ולו רגע אחד משעמם.
- קריירה גמישה ורווחית – יש דרישה גבוהה לבוגרי תואר שני בבינה מלאכותית - הן בארץ והן בחו"ל. יש להם ביטחון תעסוקתי, משכורות מן הגבוהות במשק, ומאחר שהכישורים נדרשים כמעט בכל תחום, הבוגרים נהנים מגמישות בקריירה ויכולות לעבור בין תפקידים וכן בין התעשיות השונות.
למתעניינים בלימודי תואר שני בבינה מלאכותית: תוכנית ייחודית במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן
למידת מכונה, למידה עמוקה, עיבוד שפה טבעית, מדעי הנתונים, רובוטיקה, רשתות עצביות ומחשוב קוגניטיבי – אלו הם רק מנושאי הליבה בתוכנית תואר בבינה מלאכותית "תואר שני במדעי הנתונים ובינה מלאכותית" במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן, ויש עוד נושאים מרתקים נוספים.
תואר שני בבינה מלאכותית בשילוב עם מדעי הנתונים מכין את הסטודנטים להתמודד עם אתגרים מורכבים בדרכים חדשניות דרך הכרות עם מודלים ותיאוריות, באמצעות התנסות מעשית, ביצוע פרויקטים וחשיפה לחוד החנית של המחקר והעשייה בתחום ה-AI.
כמחלקה המטפחת חשיבה ביקורתית ואנליטית, יצירתיות וחדשנות, אנו במחלקה למדע המחשב מעניקים לסטודנטיות ולסטודנטים את כל התמיכה, העזרים והכלים כדי לא רק להבין כי אם גם לפתח, לתרום וליצור טכנולוגיות AI מתקדמות ופורצות דרך. כאשר מועמדים ומועמדות ללימודים במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן יכולים לבחור מבין שני מסלולים מרכזיים: תואר שני מחקרי עם תזה ותואר שני ללא תזה.
בין הקורסים הנלמדים במסגרת תואר שני בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים במחלקה למדעי המחשב:
* מבוא לרובוטיקה | * סדנה במסדי נתונים |
* תורת האינפורמציה | * פסיכולינגויסטיקה |
* עיבוד שפה טבעית | * שיטות דיפ לרנינג לטקסטים ורצפים |
* מודלים גנרטיבים עמוקים | * נושאים מתקדמים בבינה מלאכותית |
* שיטות מתמטיות במדע הנתונים | * למידת מכונה סטטיסטית |
* בינה מלאכותית ותכנון במערכות אוטונומיות | * מדעי נתונים טבלאיים |
* ניהול נתוני עתק ברשת | * מודלים וניתוח מתמטי של רשתות |
* מבוא למוח ושפה | * תחביר וסמנטיקה |
* אלגוריתמים לרובוטים | * למידה לא מפוקחת |
* אלגוריתמי למידה ועיבוד שפה טבעית | |
* ועוד |
*** לפרטים נוספים על אודות תוכנית הלימודים תואר שני במדעי הנתונים ובינה מלאכותית הקליקו כאן.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר שני בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים
תואר שני בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים מכין את הבוגרים לתפקידי מפתח בתחום המתפתח של בינה מלאכותית, ופותח דלתות למגוון אפשרויות לקריירה משפיעה, מספקת ומתגמלת. בוגרי תואר בבינה מלאכותית יוצאים כשבידם כישורים ומיומנויות שמעסיקים מחפשים, והביקוש לבוגרי תואר בבינה מלאכותית, הנמצא במגמת עלייה, מבטיח אופק קידומי והשתלבות בתפקידים בעלי פוטנציאל השתכרות גבוה במיוחד.
- בתחום התוכנה והטכנולוגיה בעלי תואר שני בבינה מלאכותית הם האדריכלים מאחורי המערכות החכמות בחברות ענק כמו גוגול, אמזון או מייקרוסופט, כשהם משמשים מומחי בינה מלאכותית, מפתחי למידת מכונה ומדעני נתונים.
- בתחום הבריאות והרפואה מומחי AI משפרים אבחונים רפואיים וטיפולים בחולים כשהם משמשים בתפקידי ביו-סטטיסטיקאים, מנהלי נתונים קליניים ויועצי בינה מלאכותית בתחום הבריאות.
- העולם הפיננסי גם נסמך על בינה מלאכותית בעיקר להערכת סיכונים, מסחר וזיהוי הונאות. בוגרי תואר בבינה מלאכותית משמשים בתחום זה כאנליסטים כמותיים, קציני סיכונים ומומחים בתחום ה-FinOps.
- בתעשיית הרכב מומחי בינה מלאכותית משמשים מהנדסי נהיגה במכוניות אוטונומיות ומהנדסי בקרת רובוטיקה.
- ובאקדמיה – מומחי AI עוסקים במחקר, בפיתוח ובהוראת הדור הבא.
מוסמכי תואר שני בבינה מלאכותית משתלבים בסוכנויות ממשלתיות, בגופים ביטחוניים, בחברות הייטק, בתעשיות עתירות הידע ובסטארטאפים, בחברות ייעוץ וכן במגזר הציבורי ובמגזר השלישי.
יתרונות לימודי תואר בבינה מלאכותית במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן
המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן היא מהמחלקות המובילות בישראל ובולטת במיוחד בתחומי הבינה המלאכותית, למידת מכונה, רובוטיקה, סייבר, עיבוד שפה טבעית ואלגוריתמים. עם הסגל המקצועי במחלקה נמנים מרצים וחוקרים בעלי שם, צעירים וותיקים כאחד, בעלי ניסיון רב במחקר השמחים לחקור ולחלוק מהידע והניסיון שצברו לאורך השנים.
לצד הלימודים התיאורטיים, הסדנאות, התרגול במעבדות המתקדמות והמצוידות להפליא, מקפידה המחלקה למדעי המחשב להפגיש את הסטודנטיות והסטודנטים עם מומחים מהאקדמיה והתעשייה, לחשוף אותם להתפתחויות האחרונות, למחקרים ולחידושים בתחום הטכנולוגי ולשמש גשר בין האקדמיה לבין העולם העסקי. כאשר סטודנטים הלומדים תואר שני בבינה מלאכותית במסלול עם תזה יכולים הם לזכות במלגות לימוד מטעם המחלקה.