מדעי המחשב ומתמטיקה – להיות בחוד החנית של החדשנות הטכנולוגית (.B.Sc)
השילוב בין מדעי המחשב ומתמטיקה ידוע לכל. לכולנו ברור כי יחסי הגומלין בינהם מניעים את הטכנולוגיות המתקדמות בעולם, ורובינו עושים שימוש יומיומי בתוצרי השילוב הזה - במחשבים, בטלפונים חכמים ובעוד טכנולוגיות שקשה דמיין את חיינו בלעדיהן; מדעי המחשב צמחו מתוך המתמטיקה ומבוססים על עקרונות מתמטיים, וכך אלגוריתמים, לוגיקה ומבנים בדידים הם אבני היסוד הבסיסיים, והמתמטיקה מספקת את השפה הפורמלית ואת ההיגיון המופשט הדרושים לפיתוח פתרונות ומודלים חישוביים.
היו אלו מתמטיקאים פורצי דרך שהבינו שמכונות יכולות לעזור בחישובים ואף זיהו את פוטנציאל המחשוב לפתרון בעיות. די להזכיר את המתמטיקאי צ'ארלס בַּ֫בֶּג', שבנה כבר בשנת 1820 מכונת חישוב לביצוע פעולות מתמטיות בדיוק מירבי של 31 ספרות אחרי הנקודה העשרונית, את המתמטיקאי ג'ורג' בּוּל, אבי הלוגיקה והאלגברה הבוליאנית, שהניח את היסודות למדעי המחשב ופעל כבר בתחילת המאה ה-19, או את המתמטיקאית עדה לאבלייס, שפיתחה במחצית הראשונה של המאה ה-19 את האלגוריתם הראשון שנועד למכונה, ונחשבת למתכנתת המחשבים הראשונה. מאוחר יותר, במאה העשרים, מתמטיקאים כמו אלן טיורינג, הנחשב לאבי מדעי המחשב והבינה המלאכותית, קורט גדל שתרם לתחום האלגוריתמים, ג'ון פון נוימן שלקח חלק בפיתוח המחשב האלקטרוני הראשון – כל אלה תרמו להתפתחות עולם המחשוב, כשחקרו מושגים כמו יכולת חישוב, הצפנה, מידע, גבולות, לוגיקה ועוד. כאשר עד ליום זה מתמטיקה ומדעי המחשב מקיימים אינטראקציה ומשפיעים זה על זה – הן בהיבטים תיאורטיים והן בהיבטים יישומים, והסינרגיה בין מדעי המחשב ומתמטיקה ניכרת מאוד.
למידע נוסף ופרטים על תואר במדעי המחשב ומתמטיקה צרו קשר:
עמוד צור קשר טלפון/וואצאפ: 03-5318866
פעילויות והתנסויות מעשיות
האינטראקציה בין מתמטיקה ומדעי המחשב
מדעי המחשב משתמשים במתמטיקה כאמצעי להבנה, ביצוע וניתוח של מערכות, נתונים ואלגוריתמים. כך למשל, מתמטיקה בדידה, הכוללת קומבינטוריקה ואת תורת הגרפים, חיונית להבנת מבני נתונים, הצפנה ואלגוריתמים, ואלגברה ליניארית, הכוללת מטריצות ומרחבים וקטוריים, חיונית לגרפיקה דיגיטלית, עבודה עם תמונות ולמידת מכונה. כמו כן, מדעי המחשב תורמים למתמטיקה. כך לדוגמה, מערכות אלגברה ממוחשבות כגון מייפל יכולות לבצע חישובים מספריים ומספקות פתרונות מצוינים לטיפול בבעיות מתמטיות, וגיאומטריה חישובית כגון דיאגרמת וורונוי עוזרת בפתרון בעיות הקשורות לצורות ומרחקים.
מבנה תוכנית הלימודים
לתכנית הלימודים למסלול תואר ראשון למתחילים לשנה"ל תשפ"ב - הקליקו כאן
רישום לקורסי התואר
הרישום נעשה דרך מערכת האי-נבר (יש לבחור באופציה של ייעוץ וירטואלי ) בעת חלון הזמן שניתן (את חלון הזמן ניתן לראות במערכת).
יש להרשם לקורסי החובה (הרצאה + תרגול), הבחירה והסמינריון . יש להירשם לסמסטר א' ולסמסטר ב'. הרישום לקורסי תואר ראשון למתחילים נעשה על בסיס מקום פנוי ובתנאי שיש את דרישות הקדם.
שעות מחלקה
שעות אלו מיועדות להשלמה ותגבור שיעורי הרצאה ותרגול או מתן בחנים. שעות המחלקה קבועות במערכת ומתקיימות על פי הצורך. יש להירשם לקוד זה. לא ניתן להירשם לקורסים בשעות שיעורי ההשלמה. הודעה מסודרת על שיעורי השלמה נשלחת לסטודנטים. סטודנטים הנדרשים ללמוד קורס חובה בלימודי מדעי המחשב דו חוגי בזמן שעות המחלקה, ירשמו לקורס זה בחפיפה באישור המחלקה.
חובות נוספים לתואר דו חוגי מדעי המחשב ומתמטיקה: לימודי יסוד ביהדות, אנגלית כשפה זרה והבעה עברית.
*** כל הסטודנטים חייבים לקרוא בעיון את תקנון המחלקה
הזדמנויות תעסוקה
תואר במדעי המחשב ומתמטיקה בתוכנית דו-חוגית
למידת מכונה, בינה מלאכותית, קריפטוגרפיה וסייבר - אלו הם רק חלק מהתחומים שהתפתחו תודות לשילוב שבין מתמטיקה ומדעי המחשב, כך שלימודי תואר במדעי המחשב ומתמטיקה ביחד מאפשרים להתמקם בחוד החנית של החדשנות הטכנולוגית ולהוביל אותה.
אם אתם מתעניינים בלימודי מדעי המחשב ומתמטיקה, כדאי לדעת שהמחלקה למדעי המחשב בבר-אילן מציעה תוכנית דו-חוגית ייחודית לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב.
התוכנית הדו-חוגית במדעי המחשב ומתמטיקה מקנה לסטודנטים בסיס אקדמי מוצק, כושר חשיבה אנליטית, ידע והבנה מעמיקים באופן שבו פועלים מחשבים כמו גם ניסיון מעשי באפיון, תכנון ופיתוח של מערכות תוכנה מתקדמות. לצד מיומנויות תכנות, הסטודנטים והסטודנטיות במסלול תואר במדעי המחשב ומתמטיקה לומדים לתכנן אלגוריתמים ולפתח פתרונות לבעיות מורכבות. בנוסף, לימודי המתמטיקה בתוכנית הדו-חוגית מקנים לסטודנטים הבנה יסודית ברזי המתמטיקה העיונית, לרבות: אלגברה, טופולוגיה, חשבון אינפיניטסימלי, גאומטריה אנליטית ודיפרנציאלית ועוד.
תנאי קבלה
תנאי קבלה למדעי המחשב ומתמטיקה דו חוגי - למידע הקליקו כאן
לרישום לתואר ראשון - למידע הקליקו כאן
הקליקו למידע - תנאי קדם
פרטי יצירת קשר
למידע ופרטים על תואר במדעי המחשב ומתמטיקה צרו קשר:
קורסים מיוחדים
יתרונות לימודי מדעי המחשב ומתמטיקה במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן
- המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן, שרכשה לעצמה מוניטין עולמי מפואר בתחומי הבינה המלאכותית, מדעי הנתונים, הסייבר, עיבוד שפה טבעית, אלגוריתמיקה וקריפטוגרפיה, מציעה לימודים בסטנדרט אקדמי גבוה ובהנחיית מרצים וחוקרים מובילים הנמצאים בחזית המחקר, המדע והתעשייה.
- הסטודנטים והסטודנטיות במסלול לימודי מדעי המחשב ומתמטיקה לומדים בו-זמנית שתי דיסציפלינות מעניינות ומרתקות, מתמודדים עם אתגרים מורכבים ויכולים לתרום לקידום הטכנולוגיה העולמית.
- בוגרי תואר במדעי המחשב ומתמטיקה מסיימים כשבידיהם תעודה יוקרתית מטעם אוניברסיטת בר-אילן.
- בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב במסלול מדעי המחשב ומתמטיקה יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים, לחקור וללמוד תואר שני במדעי המחשב (למשל תואר שני במדעי הנתונים ובינה מלאכותית) או תואר שני אחר רלוונטי במדעים מדוייקים.
- הניסיון, הידע, הכלים, הכישורים והמיומנויות שרוכשים הסטודנטים במסגרת תואר במדעי המחשב ומתמטיקה מבוקשים מאוד בשוק העבודה במגוון מגזרים, מפיתוח תוכנה ובינה מלאכותית ועד לסייבר ואבטחת מידע, כך שאפשרויות הקריירה הפתוחות בפני הבוגרים והבוגרות הן מגוונות מאוד ופוטנציאל ההשתכרות הוא מהגבוהים במשק.
- מתמטיקה ומדעי המחשב אלו הם תחומים דינמיים מאוד, מה שמבטיח קריירה מעניינת בתחומים שלא מפסיקים להתפתח, להתקדם ולהשתכלל.
לקבלת מידע בנושא תואר במדעי המחשב ומתמטיקה במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן, צרו עמנו קשר דרך עמוד יצירת קשר או בטלפון/וואטסאפ: 03-5318866
תאריך עדכון אחרון : 08/07/2025