דוקטורט במדעי המחשב: מסלול תואר שלישי במדעי המחשב

יום פתוח

להרשמה ליום הפתוח למחקר

לימודי תואר שלישי במדעי המחשב בבר-אילן

להרשמה לתוכנית           ליצירת קשר  

 

*** ההרשמה לסמסטר ב' במדעי המחשב לתואר שלישי וכן לתואר ראשון ושני בעיצומה. לפרטים נוספים הקליקו כאן: סמסטר אביב מדעי המחשב

שואפים לעצב רובוטים המשפרים את היכולות האנושיות? לפתח מערכות עיבוד שפה טבעיות המבינות ומגיבות לרגשות אנושיים? לבצע את הקפיצה הבאה בביצועי למידת מכונה? לאבטח נתונים רגישים בעולם ההופך ליותר ויותר מחובר ופגיע? או אולי לחולל מהפכה בתחום המכשור הרפואי?

אם התשובה שלכם היא כן, אז דוקטורט במדעי המחשב הוא המסלול עבורכם. תואר שלישי במדעי המחשב במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן יספק לכם את החופש, המשאבים והתמיכה לחקור לעומק את התחום שמעניין אתכם וקרוב לליבכם ולעצב את עתיד הטכנולוגיה.

ביואינפורמטיקה, אלגוריתמים וחישוביות, רובוטיקה, למידת מכונה, קריפטוגרפיה יישומית ואבטחת סייבר, עיבוד שפה טבעית ובינה מלאכותית – אלו הם חלק מתחומי המחקר שהמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן מובילה בהם ואתם תוכלו לחקור, בהנחיית סגל אקדמי מובחר המונה חוקרים בעלי שם עולמי.

דוקטורט במדעי המחשב

 

מדוע כדאי ללמוד תואר שלישי במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן?

  • מגוון מסלולי הקבלה ללימודי דוקטורט במדעי המחשב:
    • מסלול רגיל – מסלול המיועד לבעלי תואר שני עם תזה במדעי המחשב או בעלי תואר שני עם תזה בתחום קרוב אחר.
    • מסלול ישיר או משולב – מסלול ישיר לדוקטורט מדעי המחשב ללא תואר שני או מסלול משולב הכולל לימודי תואר שני ושלישי במדעי המחשב, באישור מיוחד מיועץ תואר שלישי במחלקה.
  • סגל חוקרים בעל מוניטין מפואר – במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן חוקרות וחוקרים עתירי ניסיון ובעלי שם עולמי בתחומי מחקרם, ובהנחייתם הסטודנטים עוסקים בפרויקטי מחקר חדשניים ופורצי דרך. בין החוקרים והחוקרות במחלקה:
    •  פרופ' יואב גולדברג, חוקר עיבוד שפה טבעית, למידת מכונה ולמידה עמוקה. מומחה בפיתוח, ניתוח ושימוש באלגוריתמים לעיבוד ממוחשב של שפות אנושיות.
    • פרופ' שרית קראוס, דיקנית הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת בר אילן, וידועה בזכות עבודתה בתחומי הבינה המלאכותית ומערכות מרובות סוכנים (כולל אנשים ורובוטים), משא ומתן אוטומטי ולוגיקות לא מונוטוניות.
    •  ד"ר אילון יוגב, חוקר קריפטוגרפיה יישומית, אלגוריתמים ואבטחת סייבר. עוסק במדעי המחשב התיאורטיים ובמערכות הוכחה אינטראקטיביות.
    •  פרופ' גל קמינקא, חוקר בינה מלאכותית, מערכות מרובות סוכנים, רובוטיקה, למידת מכונה, מידול קוגניטיבי ורובוטים מולקולריים ועוד.
    • פרופ' נעה אגמון, חוקרת עטורת פרסים, הנחשבת לחלוצה בתחום של Multi-Robot Systems. פיתחה טכניקות לשיפור החוסן של מערכות אלו כנגד התקפות זדוניות ואתגרים בלתי צפויים ותרמה רבות לפיתוח היסודות התיאורטיים של מערכות רובוטיות מרובות סוכנים.
  • מעבדות מתקדמות ומרכזי מחקר ייחודיים - לרשות סטודנטים הלומדים לקראת תואר שלישי במדעי המחשב עומדים מתקני מחקר חדשניים ומעבדות מאובזרות להפליא, המוקדשים לחדשנות, למצוינות וליצירת שינוי. בין המעבדות: מעבדת עיבוד שפה טבעית, מעבדת ביואינפורמטיקה, מעבדת למידת מכונה, מעבדת סוכנים אוטונומיים ומערכות מרובות סוכנים וקונסורציום בר-אילן לרובוטיקה. בנוסף, במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן מרכז מחקר לקריפטוגרפיה יישומית ואבטחת סייבר, אשר הוקם ופועל בשיתוף של מטה הסייבר הלאומי, ומהווה חלק מהתוכנית הלאומית להגנת סייבר. וכן קבוצת מחקר "The Formal Methods Group", העוסקת במחקר תיאורטי של שיטות פורמליות ובפיתוח אימות לתוכנה ולחומרה.
  • קידום קריירהדוקטורט במדעי המחשב מאוניברסיטת בר-אילן פותח דלתות למגוון הזדמנויות לקריירה. הבוגרות והבוגרים מבוקשים מאוד על ידי מוסדות מחקר, אוניברסיטאות, חברות טכנולוגיה ועוד. תוכנית התואר השלישי במדעי המחשב מציידת בכל הכישורים והידע הדרושים כדי להצטיין בנתיב הקריירה הנבחר.
  • קהילת מחקר תוססת – לימודי דוקטורט במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן פירושה להיות חלק מקהילה תומכת ותוססת של חוקרים, אקדמאים ואנשי מקצוע, החולקים תשוקה משותפת לטכנולוגיה. סטודנטים לתואר שלישי מדעי המחשב משתתפים במגוון רחב של פעילויות אקדמיות וחברתיות ונהנים מתרבות של שיתוף פעולה, ממצוינות אקדמית ומסביבה שבה רעיונות פורצי דרך פורחים.
  • מחקר רב השפעה – תוכנית הדוקטורט במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן לא עוסקת רק במחקר תיאורטי, אלא בהשפעה בעולם האמיתי. יש התמקדות במחקר בעל פוטנציאל לחולל מהפכה בתעשיות, לשפר יכולות אנושיות ולטפל באתגרים חברתיים משמעותיים. מפיתוח אלגוריתמים המייעלים שרשראות אספקה גלובליות ועד מודלים חלוציים של למידת מכונה המשפרים אבחונים רפואיים, המחקר במחלקה למדעי המחשב פורץ את גבולות הטכנולוגיה.

לקבלת מידע בנושא לימודי תואר שלישי במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן צרו קשר דרך  עמוד צור קשר | בטלפונים: 03-5318866 |  דוא"ל masters@cs.biu.ac.il | וואטסאפ 03-5318866

 

מידע חשוב למתעניינים בלימודי תואר שלישי במדעי המחשב:

מה הם תנאי הקדם ללימודי תואר שלישי במדעי המחשב?

תנאי קדם ללימודי דוקטורט במדעי המחשב:

  1. מסלול רגיל - לבעלי תואר שני במסלול עם תזה במדעי המחשב. במקרים חריגים, יתקבלו גם בעלי תואר שני בתחום אחר (קרוב); יש לקבל על כך אישור יועץ תואר שלישי במדעי המחשב במחלקה, או מרכז תחום המחקר.
  2. מסלול ישיר (ללא תואר שני) או משולב (לימודי תואר שני ושלישי) -  בהתאם לתקנון תואר שלישי של האוניברסיטה. קבלה במסלולים ישיר ומשולב, דורשת אישור יועץ תואר שלישי במדעי המחשב במחלקה או מרכז תחום המחקר. 
  3. תנאים אלו באים להוסיף על התקנון הכללי של הוועדה לתואר שלישי של האוניברסיטה.
  4. הסכמה להנחיה של חבר סגל מהמחלקה, בדרגת מרצה בכיר לפחות. במקרה חריג בו מבקשים לעבור מנחה יש לקבל את אישור המחלקה ובית הספר לתארים מתקדמים.

 

מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר שלישי במדעי המחשב?

תואר שלישי במדעי המחשב פותח עולם של הזדמנויות ומציב את הבוגרים בחזית החדשנות, העשייה והמחקר הטכנולוגיים.

בעלי דוקטורט מדעי המחשב מבוקשים מאוד על ידי אוניברסיטאות בכל רחבי העולם, הבוגרים משמשים מרצים המכשירים את הדור הבא של מדעני המחשב וכחוקרים המקדמים את התחום.

תעשיות הטכנולוגיה, התקשורת, הפיננסים, התחבורה והבריאות הן מעסיקות מרכזיות של בוגרי תואר שלישי מדעי המחשב והן מציעות תפקידי מפתח בתחומי המחקר והפיתוח של פרויקטים מתקדמים בתחומי: מדעי הנתונים, הבינה המלאכותית, למידת מכונה, אבטחת סייבר, הצפנה ועוד. גם סוכנויות ממשלתיות והמגזר הציבורי מגייסים כל העת דוקטורנטים במדעי המחשב. שם הם מפתחים טכנולוגיות מתקדמות לביטחון לאומי, חוקרים, מאבטחים ומשפרים את השירותים והתשתיות הדיגיטליות לאזרחים. כמו כן בוגרי תואר שלישי במדעי המחשב מצוידים בידע, כלים ומיומנויות להפוך יזמים ולפתח פתרונות חדישים בפרויקטים עצמאיים.

 

מהו מבנה תוכנית הדוקטורט במדעי המחשב?

  1. חובות קורסים: בכל סמסטר של לימודי התואר השלישי במדעי המחשב יש לצבור 2 ש"ס בקורסים של המחלקה למדעי המחשב, סה"כ לתואר 16 ש"ס . לבחירת הקורסים, יש להתייעץ עם המנחה.  סטודנט.ית במסלול המשולב/ישיר לדוקטורט מדעי המחשב, נדרש.ת על פי תקנון האוניברסיטה להשלים את כל חובות הקורסים לתואר שני במדעי המחשב. לפיכך, פטור.ה מדרישת קורסים לתואר שלישי בשנתיים הראשונות ללימודיו.ה. החל מקבלתו.ה ללימודי התואר השלישי עליו.ה ללמוד בכל סמסטר של לימודי התואר השלישי ללמוד 2 ש"ס בקורסים של המחלקה למדעי המחשב , סה"כ לתואר 12 ש"ס . לבחירת הקורסים, יש להתייעץ עם המנחה.
  2. פטור מקורסים תמורת הוראה: ניתן לבקש פטור מדרישת לימוד קורס כל סמסטר. יש להגיש בקשה לכל סמסטר בנפרד. הפטור יאושר רק כאשר הסטודנט מלמד קורס באותו סמסטר (כמתרגל או מרצה), ונדרשת עבודת לימוד והכנה גדולה במיוחד למשל פעם ראשונה שהקורס ניתן. לבקשה לפטור יש לצרף המלצת המנחה והמרצה בקורס.
  3. השתתפות בקולוקוויום מחלקתי.
  4. הגשת תכנית מחקר מפורטת וקבלת אישור מראש המחלקה ולאחר מכן מוועדת תואר שלישי של האוניברסיטה, תוך שנה מתחילת הלימודים.
  5. הגשת דו"ח התקדמות (מאושר ע"י המנחה) בסוף כל שנה, למחלקה ולוועדת תואר שלישי של האוניברסיטה.

לימודי יהדות

אנגלית 

תלמיד דוקטורט מדעי המחשב הנדרש בפטור מאנגלית צריך להירשם לקורס כתיבה אקדמית (קוד 41-044). לא ניתן לקבל פטור מהמחלקה.

 

כיצד מגישים ומציגים את הצעת המחקר לדוקטורט במדעי המחשב?

הצעת המחקר לדוקטורט במדעי המחשב תוגש עד סוף שנה"ל הראשונה ללימודים (או לפני כן, אם מוגדר אחרת ע"י המלגה), לפי הנהלים המוגדרים ע"י ביה"ס ללימודים מתקדמים

 

לאחר ההגשה של ההצעה הכתובה, הסטודנט/ית יציגו אותה פרונטלית (בזום) מול המנחה והשופטים/ות במצגת של כ 30-40 דקות (כולל הערות ודיון, ההצגה תימשך כשעה). המצגת תתייחס לכל המרכיבים בהצעת המחקר - סקירת ספרות, הבעיה המחקרית, תוצאות ראשוניות, ותכנית מחקר.

השופטים יוכלו לאשר את ההצעה לאחר ההצגה, או לדרוש עידכונים/תיקונים בהצעה (ויאשרו את ההצעה לאחר התייחסות מספקת לדעתם להערות).

דו"ח 3/4

סטודנטים/ות במסלול דוקטורט במדעי המחשב יצטרכו להגיש לוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים דו"ח 3/4 עד ה 10 לאוגוסט בשנה השלישית ללימודים. בדו"ח (עד עמוד אחד) יתואר המחקר שבוצע במהלך הדוקטורט במדעי המחשב, כולל התייחסות לתכנית המחקר שפורטה בהצעת המחקר (אין בעיה שהתכנית תשתנה, זה חלק מהמחקר, רק צריך להיות הסבר והתייחסות לכך). 

לדו"ח תצורף רשימת פירסומים של הסטודנט/ית ממהלך הדוקטורט. 

אישור הדו"ח ע"י הוועדה הוא תנאי לפתיחת הרישום לשנה הרביעית והאחרונה ללימודים של הסטודנט/ית.

שימו לב כי הדו"ח הוא מנדטורי עבור כלל הסטודנטים/ות, ללא תלות בקבלת מלגה (מחלקתית, נשיא או אחרת) ו/או כיסוי שכ"ל. 

דו"ח זה יוכל להחליף את דו"ח ההתקדמות הרגיל של המתואר בסעיף 5 לעיל באותה השנה (יש לסמן בכוכבית אילו מאמרים חדשים התווספו בסמסטר האחרון).

 

מהן הנחיות להגשת עבודת דוקטורט במדעי המחשב לשיפוט?

- שלושה עותקים מודפסים (בלי תודות בשלב זה).

דיסק או דיסק און קי עם הקבצים הבאים: עבודת הדוקטור, תקצירים, שערים (שער חיצוני + עמוד עם פירוט ההנחיה) – יש לקחת בחשבון שהדיסק נשאר בבית ספר ללימודים מתקדמים לאורך השיפוט.

להנחיות להגשת דוקטורט מדעי המחשב כאסופת מאמרים - הקליקו כאן

קטלוג מאגר דיסרטציות לכל העבודות שנמצאות בכתיבה ולכל העבודות שהוגשו:

לקטלוג מאגר דיסרטציות לכל העבודות שנמצאות בכתיבה ולכל העבודות שהוגשו - הקליקו כאן

עבודות לPhD https://www.biu.ac.il/thesis?filters=PhD

טפסים:

  • טופס פרטים אישיים.
  • אישור מנחה (אם יש יותר ממנחה אחד צריך שכל אחד יחתום על טופס משלו).
  • טופס הנחיות חתום על-ידי הסטודנט והמנחה/ים .
  • טופס הצהרה .
  • אם העבודה כתובה באנגלית: אישור עריכה לשונית (המנחה יכול להיות חתום) .
  • אם חל שינוי בכותרת העבודה מאז אישור הצעת מחקר, יש להגיש בקשה לכך ("שינוי נושא מחקר").

את העבודה והטפסים יש להגיש בבית הספר ללימודים מתקדמים, בניין 403.

 

האם יש מלגות לדוקטורנטים במדעי המחשב?

מלגאי נשיא - הגשת בקשות לוועדה 

 

המועד הקרוב להגשת דו"ח התקדמות: .01/03/25

תישלח תזכורת להגשת הדו"ח לפני מועד ההגשה.

יתכנו שינויים בפרטי המלגה לשנה"ל תשפ"ו.

The next deadline for submitting a progress report is March 1, 2025A reminder will be sent out before then.

We reserve the right to change the details of the scholarship requirements for the academic year of 2025-2026.

 

 

להרשמה לתוכנית             ליצירת קשר  

 לקבלת מידע בנושא לימודי תואר שלישי במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן צרו קשר דרך  עמוד צור קשר | בטלפונים: 03-5318866 |  דוא"ל masters@cs.biu.ac.il | וואטסאפ 03-5318866