מלגות הצטיינות

המחלקה למדעי המחשב היא בית למצוינות.

ההתקדמות האנושית תלויה במצטיינים:  היא תלויה באנשים שדוחפים את מעטפת האפשרי והמקובל, באלו שדורשים יותר מעצמם ומאחרים. היא תלויה באלו שלא מסתפקים בטוב מאד, אלא דוחפים את כולנו למצוין.  לכן כל כך חשובה נתינת הבמה והפניית תשומת הלב למצטיינים ולמצטיינות. מתוך הבנה זאת המחלקה למדעי המחשב לא מסתפקת בתוכניות המצוינות שמפעילה האוניברסיטה דרך קבע כ"אילנות", מלגות שוליך, ופרסי רקטור, אלא מפעילה גם תוכניות מצוינות משל עצמה.

תוכניות מצוינות של המחלקה המיועדות לסטודנטים שנה ב' ומעלה (שנה א' – ראו למטה):

• תוכנית "צוקים" מתבססת על נתוני הצטיינות אקדמיים במהלך הלימודים בתואר הראשון. התוכנית  נועדה לשמש מסגרת גג לטיפוח מצוינות, הובלה ויזמות בקרב הסטודנטים/ות לתואר ראשון, ומעודדת את טיפוח הפוטנציאל האישי באמצעות הרצאות ותכני העשרה בתחום המקצועי ואחרים.  במסגרת התוכנית מוענקת גם מלגה.
  • פרס "הילה". זהו הפרס הגבוה ביותר של המחלקה ומיועד לסטודנט או סטודנטית מצטיינים, המשלבים מצוינות חברתית משמעותית יחד עם מצוינות אקדמית.  הפרס ניתן אחת לשנה לסטודנט או סטודנטית אחד/ת בלבד.

לסטודנטים/יות המתחילים בשנה א', יש מספר תוכניות מצוינות שכדאי להגיש אליהן מועמדות :

• מלגת "נוגה" (מחלקתית) מיועדת לסטודנטים/יות מצטיינים/ות  שיתחילו את לימודיהם במחלקה בשנת הלימודים תשפ"ג.  אנו מזמינים אותך להגיש מועמדות למלגה כמפורט בקול קורא המצורף למייל זה.  המועמדות תוגש באתר ההגשה כאן
  • מלגת "שוליך" (מלגה אוניברסיטאית). מלגת שוליך היא המלגה היוקרתית הגבוהה ביותר בתוכניות המלגות בישראל. המלגה מיועדת לאלה המתחילים/ות את שנת הלימודים הראשונה שלהם בשנה״ל תשפ”ג 2022/23. לפרטים : כאן .
  • תכנית "אילנות" (תכנית אוניברסיטאית)
  • מלגת רקטור (מלגה אוניברסיטאית)