תקציר כתבה על התואר החדש שלנו בבינה מלאכותית חישובית שהתפרסמה ב-ynet
תקציר הכתבה: "התואר שיעזור לכם לנצח את ה-AI" / הכותבת: תמר טרבלסי חדד, ynet
הכתבה עוסקת במהלך האסטרטגי של אוניברסיטת בר-אילן, המשיקה תואר ראשון עצמאי וחדש בבינה מלאכותית חישובית במסגרת המחלקה למדעי המחשב ובינה מלאכותית. בשונה ממסלולי ההתמחות האחרים בתואר כללי במדעי המחשב, התוכנית החדשה ממוקדת כולה במחקר ופיתוח של מערכות AI כבר מיומה הראשון.
מטרת המסלול, כפי שמסביר ראש התוכנית פרופ' גל קמינקא, היא להכשיר את הסטודנטים והסטודנטיות לא רק כמשתמשי קצה בכלי בינה מלאכותית, אלא כמפתחים של הדור הבא של המערכות הללו, תוך הבנה מעמיקה של מנגנוני הפעולה שלהן. תוכנית הלימודים תכלול קורסים מתקדמים וייעודיים כגון תכנות GPU, רובוטיקה, מודלי שפה גדולים (LLMs), ולצד הכלים הטכנולוגיים – גם דגש משמעותי על נושאי אתיקה בעידן ה-AI.
בר-אילן מציבה תנאי קבלה מאתגרים במיוחד הכוללים ציון פסיכומטרי של 700 ומעלה לצד בגרות ברמה גבוהה במתמטיקה. השקת התוכנית מיישרת קו עם מגמה עולמית חדשנית שבה חלוצות אוניברסיטאות מובילות בארה"ב, כמו Carnegie Mellon University וכן ,University of California San Diego, שהחלו להפריד את עולמות ה-AI למסלולים אקדמיים עצמאיים. הרקע למגמה הוא ההבנה שבשוק התעסוקה העתידי, הצורך המרכזי יהיה באנשים שיודעים לבנות ולפתח את תשתיות ה-AI של המחר.